Σας αποστέλλουμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 66702/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα».

 

Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ.pdf (1,4 MB)

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.pdf (58,5 kB)

 

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα σχολεία  θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου δια ζώσης με δωρεάν σελφ-τεστ.

Για την ενημέρωσή σας παρακάτω διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες:

Από χθες, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Δύο (2) φορές την εβδομάδα το self test

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από χθες, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στους μαθητές κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Αυτό είναι το έντυπο που εκδίδεται από την ιστοσελίδα self-testing.gov.gr και πρέπει να έχουν  οι μαθητές μαζί τους.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

 

Αυτό είναι το έντυπο που εκδίδεται από την ιστοσελίδα self-testing.gov.gr για τους εκπαιδευτικούς.

 

 

    Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το έντυπο που υπάρχει παραπάνω για μαθητές.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.  Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Απουσίες στους μαθητές που δεν έχουν σχολική κάρτα

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που νοσούν

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Για τους εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, που λειτουργούν διά ζώσης, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Οταν δεν εμφανίζεται το ΑΜΚΑ
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 

Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

 • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
 •  τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
 • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
 • η χρήση αντισηπτικών,
 • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
 • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
 • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Η σχετική ΚΥΑ σε μορφή pdf

Πατώντας το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιο και αριστερό κλικ στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο του ΕΟΔΥ για τη διαδικασία self test.

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

Καλή επιστροφή!!!

 Βαθμοί Α΄ Τριμήνου

    Προς Γονείς και Κηδεμόνες Δημοτικού Σχολείου Νικήτης

    Τη Δευτέρα 21/12/2020, μετά τη μία το μεσημέρι (13.00), παρακαλούμε να ελέγξετε τα e-mail που έχετε δηλώσει στο Σχολείο, όπου θα σας αποσταλούν οι βαθμοί του Α΄ τριμήνου των παιδιών σας.
 
Ο Διευθυντής                                        Ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγιασμός για το Σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει τη Δευτέρα 11-09-2017 στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης.

Ώρα τέλεσης αγιασμού: 09.00 π.μ.

 

Ο Σύλλογος                                Ο Δ/ντής

διδασκόντων                           του Σχολείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δικαιολογητικά εγγραφής μαθητών/τριών στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το Σχολικό Έτος 2017-2018

Αγαπητοί γονείς, αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο Δημοτικό Σχολείο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2011.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 2 έως 19 Μαιου 2017 στο Δημοτικό σχολείο Νικήτης και από ώρα 8:10 π.μ. έως 13.10 μ.μ.

Α΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται τα παρακάτω:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

«Η αναζήτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «my school» πραγματοποιείται από το σχολείο εγγραφής με βάση τα παρακάτω στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή 2. όνομα μαθητή 3. όνομα πατέρα 4. όνομα μητέρας 5. ημερομηνία γέννησης. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι προς εγγραφή μαθητές στο ίδιο σχολείο έχουν και τα πέντε (5) στοιχεία ίδια, θα πραγματοποιείται ταυτοποίηση με επιπλέον στοιχεία που θα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας, όπως είναι η διεύθυνση κατοικίας. Τα παραπάνω πέντε (5) στοιχεία τα δηλώνει ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή με υπεύθυνη δήλωσή του. Σε περίπτωση που προκύπτει για οποιονδήποτε λόγο αλλαγή στα στοιχεία του μαθητή, πριν ή και μετά την εγγραφή του σε σχολική μονάδα της χώρας, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει ως προς την αλλαγή αυτή τον οικείο Δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής. Ο Δήμος ολοκληρώνει την επικαιροποίηση των εν λόγω στοιχείων στο ΟΠΣΕΔ και στη συνέχεια ο γονέας/κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ώστε ο Διευθυντής να αντλήσει τα καινούρια στοιχεία από το Πληροφοριακό Σύστημα «myschool».

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

Συνιστάται, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι μαθητές να εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της σχολικής τους περιφέρειας {Άρθρο 1, ΠΔ 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998)}.

ε. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

1. Η Βεβαίωση Παρακολούθησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2017) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή.

2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

3. Στις περιπτώσεις που ο μαθητής θα συνεχίσει τη φοίτηση του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή της Βεβαίωσης Παρακολούθησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, η βεβαίωση παραδίδεται στον γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει πιστοποιητικό παραλαβής.

4. Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή.
Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 Α’).

5. Στις περιπτώσεις που οι μαθητές εγγράφονται σε δημοτικό σχολείο εκτός της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου ή σε ιδιωτικό σχολείο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας εγγραφής οφείλει να αναζητά την Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπίων από το νηπιαγωγείο αποφοίτησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. Σύμφωνα με την παρ. 8, του αρ.7, του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998), οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου Α’ της παρούσης εγκυκλίου στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς το ζητήσουν με σχετική δήλωση.

2. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 91109/Γ2/10-7-2008 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, οι αλλοδαποί μαθητές που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης.

3. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 120323/Γ2/27-9-2010 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 3, του Π.Δ 182/1984 (ΦΕΚ 60/1984 Α), όπου ορίζεται ότι εγγράφονται οποτεδήποτε κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 72, του Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212/2005 Α), ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

4. Σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 7268/Γ2/2-10-1995 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Δρ ΜΑΝΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Ένας μικρός άγγελος πέταξε ψηλά και πλέον από εκεί πάνω μας προσέχει και μας προστατεύει όλους. Εμείς οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης Ν. Χαλκιδικής, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας του Σχολείου, που έφυγε τόσο πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή. Καλό σου ταξίδι...

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αριθ. Πρωτ.:260/12-12-2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

                        ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

                     

ΠΡΟΣ : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ -ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ       

Δ/ΝΣΗ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12/ΘΕΣΙΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΙΚΗΤΗΣ

Ταχ. Δ/νση        :Νικήτη

Ταχ. Κώδικας     : 63088

Πληροφορίες     : Δρ Μάντσιος Δημήτριος

Τηλ.                  : 2375022272

ΦΑΞ                  : 2375022272

Ε- mail             :dimnikit@sch.gr

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής οικονομικής προσφοράς

για τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα (17-19/03/2017)

 

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Νικήτη –Αθήνα - Νικήτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:17/03/2017                                         

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 19/03/2017                                         

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: 19                                            ΤΑΞΗ: ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 4

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ :19

Απαιτήσεις Προσφοράς

Η προσφορά θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει τα παρακάτω στοιχεία:

1.         Σαφής αναφορά του μεταφορικού μέσου και πρόσθετες προδιαγραφές .

2.         Αναφορά στην προσφορά κατηγορίας του καταλύματος (περιοχή, κατηγορία …)

3.         Λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται (παρακολούθηση εκδηλώσεων, επίσκεψη χώρων κλπ)

4.         Υποχρεωτική ασφάλιση ευθύνης διοργανωτή.

5.         Αναφορά της τελικής συνολικής τιμής της μετακίνησης αλλά και του κόστους ανά   άτομο συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

6.         Ο οδηγός και το λεωφορείο θα πρέπει να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Κάθε ταξιδιωτικό γραφείο απαραίτητα θα πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Το επιλεγμένο ταξιδιωτικό γραφείο θα υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το σχολείο, στο οποίο θα αναφέρεται ρητά και η ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένο φάκελο στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου  το  αργότερο  μέχρι την Πέμπτη 22/12/2016 και ώρα 12:00 μ.μ.

 

                                                                                                                Ο Διευθυντής

                                                                                                        

                                                                                                           Δρ Μάντσιος Δημήτριος

                                                        _____________________________________________________________________

    

3η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, Δημοτικό Σχολείο Νικήτης

 

ΣΤ΄ ΝΙΚΗΤΗΣ 2016 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
 

https://youtu.be/c5UPrOCNEqI

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς

      Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των ενεργειών του Σχολείου σχετικά με θέματα Σχολικής Βίας και μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νικήτης προς το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Δευτέρα 18/04/2016 θα βρίσκεται στο Σχολείο μας η Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του παιδιού» κα Γαβριήλογλου Ματούλα. Η ψυχολόγος θα μιλήσει στα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης από τις 11.00 – 13.00 και από 13.00 μέχρι 14.00 θα γίνει ενημέρωση στους γονείς όλων των τάξεων για θέματα σχολικής βίας.    

Παρακαλούμε να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας.                                                                            

                                                                                  Ο Δ/ντής

                                                                      Δρ Μάντσιος Δημήτριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγιασμός για το Σχολικό έτος 2015-2016 θα γίνει την Παρασκευή 11-09-2015 στο Δημοτικό Σχολείο.

Ώρα τέλεσης αγιασμού: 09.00 π.μ.

 

Ο Σύλλογος                                Ο Δ/ντής

διδασκόντων                           του Σχολείου


 

 

Βιωματικό Σεμινάριο Γονέων για την Προεφηβεία για γονείς με παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης

Διοργάνωση:

Κέντρου Ευαγγελία – Κουμπούρης Θ. Νικόλαος

σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Δ/ντή.

Εισηγητές:

 1. Δρ Μπότσας Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος 1ης ΠΕ Ν. Χαλκιδικής

(Η Εκπαιδευτική διαδικασία κατά την προεφηβεία)

 1. Αργυρούδη Φωτεινή, Ψυχολόγος

(Ο ρόλος του γονέα μπροστά στις αλλαγές της προεφηβείας)

Τόπος και χρόνος Διεξαγωγής:  Δημοτικό Σχολείο Νικήτης,

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00 το απόγευμα

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Γονείς.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση και η στήριξη του περιβάλλοντος του παιδιού και η θεμελίωση μιας καλής και ανοιχτής σχέσης με τα παιδιά.   

                            Ο Δ/ντής   

                Δρ Μάντσιος Δημήτριος

 

                                                                     

 

 

     ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αριθ. Πρωτ.:5/16-1-2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

                        ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

                     

ΠΡΟΣ : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ -ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ       

Δ/ΝΣΗ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12/ΘΕΣΙΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΙΚΗΤΗΣ

Ταχ. Δ/νση        :Νικήτη

Ταχ. Κώδικας     : 63088

Πληροφορίες     : Δρ Μάντσιος Δημήτριος

Τηλ.                  : 2375022272

ΦΑΞ                  : 2375022272

Ε- mail             :dimnikit@sch.gr

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής οικονομικής προσφοράς

για τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα (20-22/3/2015)

ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ

 

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Νικήτη. Μεταγγίτσι –Αθήνα – Νικήτη, Μεταγγίτσι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:20/03/2015                                         

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 22/03/2015                                         

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: 28                                            ΤΑΞΗ: ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 5

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ :28

Απαιτήσεις Προσφοράς

Η προσφορά θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει τα παρακάτω στοιχεία:

 1. Σαφής αναφορά του μεταφορικού μέσου και πρόσθετες προδιαγραφές .
 2. Αναφορά στην προσφορά κατηγορίας του καταλύματος (περιοχή, κατηγορία …)
 3. Λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται (παρακολούθηση εκδηλώσεων, επίσκεψη χώρων κλπ)
 4. Υποχρεωτική ασφάλιση ευθύνης διοργανωτή.
 5. Αναφορά της τελικής συνολικής τιμής της μετακίνησης αλλά και του κόστους ανά   άτομο συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
 6. Ο οδηγός και το λεωφορείο (ή τα λεωφορεία) θα πρέπει να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Κάθε ταξιδιωτικό γραφείο απαραίτητα θα πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Το επιλεγμένο ταξιδιωτικό γραφείο θα υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το σχολείο, στο οποίο θα αναφέρεται ρητά και η ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους σε σφραγισμένο φάκελο στο γραφείο της Δ/νσης του σχολείου  το  αργότερο  μέχρι την Παρασκευή 06/02/2015 και ώρα 12:00 μμ.

 

                                                                                                                Ο Διευθυντής

                                                                                                           της Σχολικής Μονάδας

 

                                                                                                           Δρ Μάντσιος Δημήτριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγιασμός του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης για το Σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 π.μ.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

 

Μάντσιος Δημήτριος

Αγώνες αθλοπαιδειάς Δημοτικών Σχολείων Ν. Χαλκιδικής 2013-2014

    Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές - μαθήτριες που πρώτευσαν στους αγώνες αθλοπαιδειάς που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 03/06/2014 στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου. 

Πήραν μέρος κατ' αλφαβητική σειρά οι μαθητές της ΣΤ΄:
1. Αποστολούδα Αμαλία
2. Αποστολούδης Ευάγγελος
3. Αραπίδου Χριστίνα
4. Αστερίου - Βάσιος Αστέριος
5. Αυυγίδης Αριστείδης
6. Ματάνα Μαριάννα
7. Ντοβλιατίδου Μαρία
8. Ντοντάιτ Χρήστος
9. Ρέπα Δέσποινα
Συνοδός Καθηγήτρια Φ.Α.: Τάκου Μαρία

 

Τα Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α” τάξη του Δημοτικού Σχολείου!2014-2015

schoolkid1014

Καταργούνται από την ερχόμενη σχολική χρονιά τα πιστοποιητικά οδοντολογικής, οφθαλμολογικής και καρδιολογικής εξέτασης για την εγγραφή μαθητών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ.Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α” τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

στ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., « …Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)».

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη με αριθμ.Φ.6/261/44789/Γ1/23-4-2012 εγκύκλιο, τα δικαιολογητικά που αφορούν πιστοποιητικά υγείας (οδοντολογική εξέταση για το Νηπιαγωγείοοδοντολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εξέταση για την Α” τάξη του δημοτικού σχολείου) μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/ 350 /67503 /Γ1/16-6-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων, όπως ορίζεται από τη με αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Α/18532 /18-8-2006 (ΦΕΚ 1309Β/13-9-2006) Υ.Α. του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

edu.klimaka.gr

ΕΑΕΠ

Νικήτη, διάλεξη με θέμα: "Οι εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον."

https://8887cabe12.cbaul-cdnwnd.com/591d0c4d58110f3dd31d83940af3b156/200000133-7abc57bb45/001.jpg

Μία διάλεξη στη Νικήτη από έναν σπουδαίο επιστήμονα την Τρίτη 25-2-14.

Ο Νίκος Λυγερός αναλύει τις εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον.

Ο στρατηγικός αναλυτής κ.Νίκος Λυγερός, προσκεκλημένος του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, θα παρουσιάσει τον ζεόλιθο, στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Τρίτη 25-2-14, ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, αφού λόγω της δομής του αλλά και της ιοντο-ανταλλακτικής του ικανότητας φέρει μια σειρά από εφαρμογές πολύ ωφέλιμες στη γεωργία και κτηνοτροφία, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παράγωγης με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, προφύλαξη από πλειάδα προσβολών αλλά παράλληλα και εξοικονόμηση νερού, καθώς και ανάγκη για χρήση μικρότερων ποσοτήτων σε λιπάσματα.

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό πέτρωμα που συναντάται σε υψηλή ποιότητα άλλα και σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή του Β. Έβρου. 

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνα, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2013-2014 στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης.

Σήμερα 11-09-2013 τελέσθηκε αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης παρουσία του Αντιδημάρχου του Δήμου Σιθωνίας κ. Δημητρού Δημητρίου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αναγνωστάρα Γεωργίου, των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν πολλοί γονείς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγιασμός για το Σχολικό έτος 2013-2014 θα γίνει την Τετάρτη 11-09-2013 στο Δημοτικό Σχολείο.

Ώρα τέλεσης αγιασμού: 09.00 π.μ.

 

Ο Σύλλογος                                Ο Δ/ντής

διδασκόντων                           του Σχολείου

 

Ορισμός τριακοσίων είκοσι ενός (321) Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.)

ΘΕΜΑ: «Ορισμός τριακοσίων είκοσι ενός (321) Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο     Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)»

 

Έχοντας υπόψη:

Τα άρθρα 1 & 4 του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/ 30-09-1985, τ.Α΄) με θέμα: «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Το Ν. 2525/97 (ΦΕΚ 188/23-09-1997, τ.Α΄) με θέμα: «Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση των αποφοίτων του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και άλλες διατάξεις».

 1. Την περίπτωση β της παραγράφου 7, του άρθρου 13 του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161/13-07-1998, τ.Α΄) με θέμα: «Οργάνωση και Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων».
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/22-04-2005,τ.Α΄) με θέμα: «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα».
 3. Το άρθρο 3 του Π.Δ. 85 (ΦΕΚ 141/21-06-2012, τ.Α’) με θέμα: «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών».
 1. Το Π.Δ. 86 (ΦΕΚ 141/21-06-2012, τ.Α’) με θέμα: «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και  Υφυπουργών».
 2. Τη με αριθμ. 76051/04-07-2012 Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΦΕΚ 2091/05-07-2012, τ.Β’) με θέμα: «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρο Παπαθεοδώρου».
 3. Τη με αριθμ. Φ. 3/609/6745/Γ1/28-05-2010 (ΦΕΚ 804/9-06-2010, τ.Β΄) Υ.Α., με θέμα «Ορισμός 800 Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε  με τη με αριθμ. Φ.12/520/61571/Γ1/30-05-2011 (ΦΕΚ1327/16-06-2011) Υ.Α..
 4. Τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
 5. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του  κρατικού    προϋπολογισμού.

 Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε :

      Ορίζουμε  τα  ακόλουθα  τριακόσια   είκοσι   ένα  (321)  Ολοήμερα  Δημοτικά  Σχολεία  με  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ):

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (4)

1.

2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ    

9490163

2.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΝΙΚΗΤΗΣ    

9490039

3.

1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ   

9490028

4.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ   

9490034

 

Σαν παλιό σινεμά από την έκτη Δημοτικού.

Θεατρικό Β΄ τάξης για διατροφή και υγεία.

Η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Επίσκεψη του Β΄1 και Β΄2 στο εργοστάσιο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού "Σίθων"

Πρόγραμμα "Διατροφή και υγεία" από το Β΄1 και Β΄2 του Σχολείου μας

Ομιλία Ιατρικών Επισκεπτών του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου στην τάξη μας σχετικά με τη σωστή διατροφή και τα οφέλη στην υγεία μας.

Συμμετοχή του Σχολείου μας στους Σχολικούς αγώνες Στίβου.

Η θεατρική ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Χαλκιδικής "Κύκλος" σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση "Ο Τζιμ το τζιτζίκι" του Ε. Τριβιζά.
 


Παίζουν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, τραγουδούν κατ' αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί :
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΓΡΙΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

Σκηνοθεσία : ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Μουσική : ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Σκηνικά : ΚΑΛΛΕΑ ΣΥΡΙΓΩ – ΣΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κοστούμια : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Χορογραφίες : ΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

Συντονιστής : ΛΕΛΕΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, Δημοτικό Σχολείο Νικήτης

Ώρα έναρξης: 19.30

Η είσοδος είναι δωρεάν

 

Επίσκεψη της Α΄τάξης στο Κηροπλαστείο - Κηρηθροποιείο του κ. Γιώργου και της κ. Χρυσούλας.

Γιορτή για την 25η Μαρτίου από τη Δ΄τάξη.

Αποκριές 2013. Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο σχολείο μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση γονέων για θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών.

Εκδήλωση του Σχολείου μας για τη βία και τον εκφοβισμό από την έκτη τάξη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

    Το Δημοτικό Σχολείο Νικήτης σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «εμβόλια στην εφηβεία» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.30.

Ομιλήτρια: κ. Σύλβια Σατίν, παιδίατρος

Ενημέρωση και άσκηση σεισμού.

Τα μαγαζάκια μας Α1, Α2

Ενδοσχολική επιμόρφωση από την Ψυχολόγο κ. Αργυρούδη Φωτεινή με θέμα "Αντιμετώπιση προβλημάτων στην τάξη"

.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Οι Άθλοι του Ηρακλή" από τις Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ τάξεις

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Ο Μικρός Ήρως" από την Ε΄και ΣΤ΄ τάξη

Κοπή πίτας 2013 Συλλόγου δασκάλων

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για τις πίτες.

Επίσκεψη Α1 και Α2 στην παιδική χαρά

Γιορτή Χριστουγέννων από το Β1 και Β2

Γιορτή Χριστουγέννων από το Α1 και Α2

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Χριστούγεννα 2012

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Νικήτης

Christmas Myspace Graphics

1. Τα δώρα των Αγγέλων (τμήμα Α1, υπεύθυνη δασκάλα: Κέντρου Ευαγγελία)
2. Ο Αη Βασίλης στο βυθό (τμήμα Α2, υπεύθυνος δάσκαλος: Κουμπούρης Θ. Νικόλαος)
3. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων σε διασκευή (τμήματα Β1 και Β2, υπεύθυνοι δάσκαλοι: Τσιτκάνου Αναστασία, Αντωνίου Ιωακείμ)

Ώρα έναρξης: 09.00 π.μ.

Christmas Myspace Graphics

Εκδήλωση του Σχολείου μας για την υγιεινή διατροφή.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2012 στη Νικήτη.

Σχολική γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ από την Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης.

Αυτοεκτίμηση – κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση για μελέτη, ο ρόλος του γονέα

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσαν οι δάσκαλοι της Α΄τάξης του Δημ. Σχολείου Νικήτης σε συνεργασία με το Δ/ντή του σχολείου. Ομιλητές ήταν ο Μπότσας Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν.Χαλκιδικής και η Αργυρούδη Φωτεινή, Ψυχολόγος του Σχολείου μας. Την διάρκειας 3 ωρών συνάντηση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σχεδόν όλοι οι γονείς παιδιών της Α΄ τάξης και έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τις πληροφορίες που πήραν σχετικά με τη στάση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους.

Φωτογραφίες από τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας; Συμβουλές για παιδιά που είναι αριστερόχειρα

Αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας; Συμβουλές για παιδιά που είναι αριστερόχειρα

Κάποτε οι αριστερόχειρες υποχρεούνταν να μάθουν να γράφουν με το δεξί, συχνά μάλιστα δια της βίας. Σήμερα, η επιστημονική κοινότητα βεβαιώνει: Η αριστεροχειρία δεν είναι “κουσούρι”, δεν συνδέεται με μαθησιακές δυσκολίες και το παιδί που την φέρει, δεν πρέπει να καταπιέζεται ή να...

 

Διευκόλυνση στους γονείς για τα πιστοποιητικά Υγείας των μαθητών

esos.gr

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προωθεί την διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης πιστοποιητικών Υγείας για την εγγραφή των μαθητών στις δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται άμεσα, με ευθύνη των διοικητών των ΥΠΕ, κλιμάκια Ιατρών με ειδικότητες Οδοντιάτρων, Καρδιολόγων, Οφθαλμιάτρων και κατά περίπτωση Παιδιάτρων, που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς, με κατάλληλο προγραμματισμό, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και στα κέντρα υγείας.
Τα κλιμάκια πρόκειται να συγκροτηθούν για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 με προοπτική εφαρμογής της διαδικασίας αυτής για τις εγγραφές των μαθητών στα προσεχή έτη. Η εν λόγω ενέργεια αποσκοπεί στην απλοποίηση έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού για τους μαθητές, διευκολύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους γονείς και αποσυμφορώντας τις υπηρεσίες Υγείας.
Σύμφωνα με τη με αριθμ.Φ.6/261 /44789 /Γ1/23-4-2012 Εγκύκλιο του υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ τα δικαιολογητικά που αφορούν σε πιστοποιητικά υγείας (οδοντολογική εξέταση για το Νηπιαγωγείο- οδοντολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εξέταση για την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου) μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Νέα

Ψηφιακή μέριμνα

2021-06-09 11:10
    Σας αποστέλλουμε ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 66702/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ».   Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ.pdf ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.pdf  

Βαθμολογία Α΄ Τριμήνου

2020-12-18 18:22
    Προς Γονείς και Κηδεμόνες Δημοτικού Σχολείου Νικήτης     Τη Δευτέρα 21/12/2020, μετά τη μία το μεσημέρι (13.00), παρακαλούμε να ελέγξετε τα e-mail που έχετε δηλώσει στο Σχολείο, όπου θα σας αποσταλούν οι βαθμοί του Α΄ τριμήνου των παιδιών σας.   Ο...

Οι 7 «λάθος» φράσεις που όλοι οι γονείς λέμε στα παιδιά μας!

2013-10-16 22:01
Είναι εκείνες οι φράσεις που μας έλεγαν οι δικές μας μαμάδες και πάντα λέγαμε ότι «εμείς ποτέ δεν θα τις πούμε στα παιδιά μας». Κι όμως…. Κάποια λόγια πονάνε πολύ τα παιδιά, κάποια άλλα είναι απλώς λάθος ή τα χρησιμοποιούμε τη λάθος στιγμή. Συνήθως χρησιμοποιούμε κάποιες φράσεις πάνω στα νεύρα μας,...

Γονείς και δάσκαλοι: Εχθροί ή σύμμαχοι;

2013-03-28 19:31
Μήπως γράφετε εσείς τις εργασίες του παιδιού σας, το υπερφορτώνετε με εξωσχολικές δραστηριότητες ή έχετε υπερβολικές απαιτήσεις; Κι όμως, αυτά που περιμένει ο δάσκαλός του από εσάς είναι άλλα! Να μην κάνετε τις εργασίες του Αντισταθείτε στον πειρασμό να ολοκληρώσετε ή να διορθώσετε την ορθογραφία...

Αναπτύξτε στο παιδί σας το αίσθημα δικαιοσύνης

2013-03-24 22:17
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι παιδιά που διδάσκονται από νωρίς τις αρχές της δικαιοσύνης είναι λιγότερο επιθετικά, έχουν λιγότερο θυμό όταν δεν περνά το δικό τους και ...διαχειρίζονται καλύτερα το αίσθημα της ματαίωσης. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια... Πώς μπορούν οι γονείς να αναπτύξουν το αίσθημα της...

"Κάθισε παιδί μου να διαβάσεις". Πώς θα πείσετε το παιδί να μελετήσει στο σπίτι

2013-02-10 22:54
"Θα τα κάνω αργότερα", "δεν μας έβαλε τίποτα", "θα πάμε εκδρομή", "τα ξέρω".  Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγει το παιδί να μελετήσει.  Υπάρχει τρόπος να τις ξεπεράσουμε; Όλοι οι γονείς θα ήθελαν να υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να ενθαρρύνουν το παιδί να μελετήσει στο...

"Σήκωσέ το" ψηλά! Πώς να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή του!

2013-02-02 17:13
Πώς μπορείς να ενθαρρύνεις το παιδί σου να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση για να γίνει ένα δυνατό και ανεξάρτητο άτομο; Η ψυχολόγος Αναστασία Γκοτσοπούλου σου εξηγεί!   Αυτοεκτίμηση σημαίνει το να έχεις καλή γνώμη για τον εαυτό σου και να είσαι ευχαριστημένος με αυτό που είσαι. Οι περισσότεροι δεν...

Παιδοφιλία, Παιδοβιασμός. Πώς οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους

2013-01-25 09:45
  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Εγκληματολόγος-Ψυχολόγος 8 Αυγ. 2012 Χαρακτηριστικά παιδοβιαστών Το εγκληματικό ψυχογράφημα μέσα από μελέτες, δείχνει ότι οι βιαστές παιδιών, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ΚΑΙ ΜΗ σεξουαλικής εγκληματικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στη γενικότερη...

«Δεν ακούει κανέναν». 10 πρακτικές οδηγίες για παιδιά με Διάσπαση Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα

2013-01-20 13:16
Παρουσιάζονται 10 πρακτικές οδηγίες για γονείς που έχουν παιδιά με Διάσπαση Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα. Αναφέρονται στην ομαλή καθημερινή αλληλεπίδραση των γονιών με τα παιδιά τους. 1. Τονίστε την καλή συμπεριφορά. Για παράδειγμα αν κάθεται στον καναπέ και περιμένει να ετοιμαστεί το...

Αναθέστε εργασίες στα παιδιά

2012-12-02 20:47
  Αν τα παιδιά μάς βοηθάνε στην ακαταστασία που δημιουργείται μέσα στο σπίτι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Αυτό είναι αλήθεια. Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι δική τους δουλειά αλλά δική σας, ακούστε την άποψη ενός ειδικού: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των...
1 | 2 >>

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελΙδα του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης Ν. Χαλκιδικής

Ευχαριστίες

Επίσκεψη στο κηροπλαστείο - κηρηθροποιείο Χουχούτα

2013-04-28 13:23
Ευχαριστούμε πολύ την Κ. Χρυσούλα και τον κ. Γιώργο για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την επίδειξη του τρόπου κατασκευής κεριών και κηρηθρών. Στο τέλος στα παιδιά μοιράστηκαν γλυκά, λαμπάδες και...

Εμβόλια στην εφηβεία

2013-03-13 12:57
Ο Σύλλογος δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, ευχαριστεί την παιδίατρο κ. Σύλβια Σατίν για την εισήγησή της με θέμα " εμβόλια στην εφηβεία".

Νέα

Ευφυής γεννιέσαι ή γίνεσαι;

2012-12-02 20:22
  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ευφυΐα δεν είναι μόνο γραμμένη στο DNA, αλλά είναι και μια επίκτητη δεξιότητα. Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε παιδί, εκτός από ξεχωριστή...

Τι είναι η σχολική ετοιμότητα;

2012-12-02 17:39
Μέχρι πριν λίγο καιρό μοναδικό κριτήριο για τη σχολική ετοιμότητα ήταν η ηλικία του παιδιού. Πολύ συχνά όμως οι γονείς ανησυχούν για το κατά πόσο είναι έτοιμο το παιδί τους να πάει στο σχολείο...

Φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά

2012-11-28 20:49
Οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι ο χαρακτήρας ενός παιδιού μοιάζει με τον πηλό. Διαμορφώνεται εντυπωσιακά ανάλογα μ’ αυτά που βλέπει και ακούει από το οικογενειακό του περιβάλλον, ειδικά όταν βρίσκεται...

Αυτοεκτίμηση – κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση για μελέτη, ο ρόλος του γονέα

2012-10-18 20:58
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσαν οι δάσκαλοι της Α΄τάξης του Δημ. Σχολείου Νικήτης σε συνεργασία με το Δ/ντή του...

Διευκόλυνση στους γονείς για τα πιστοποιητικά Υγείας των μαθητών

2012-08-29 22:06
  esos.gr Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, προωθεί την διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης...

Στόχοι γονέων…. παιδεύουσι τέκνα!

2012-08-29 22:03
Σημαντικός παράγοντας επιρροής στην διαμόρφωση στόχων είναι οι γονείς. Είναι εκείνοι που έχουν προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον του παιδιού τους και συχνά επενδύουν σε αυτά και αναμένουν ότι...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς με παιδιά στο Δημοτικό

2012-08-29 00:04
Δημοτικά Σχολεία Σύμφωνα με την παρ. 1, εδ. β, του άρθρου 10 του Νόμου 2327, (ΦΕΚ 156/1995, τ.Α΄), στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου εγγράφονται μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του...

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2012-2013

2012-08-09 13:50
120611_programmatismos_iouniou_2012_13.pdf (570,6 kB)
<< 1 | 2

Δημιουργική απασχόληση στον υπολογιστή

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν στην παιδική και εφηβική ηλικία ο υπολογιστής είναι ευλογία ή κατάρα. Ο κόσμος των υπολογιστών κρύβει τεράστιες δυνατότητες, αλλά και κινδύνους. Κίνδυνο ασφάλειας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κίνδυνο από ακατάλληλο περιεχόμενο, κίνδυνο από εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο διαδίκτυο.

 

Η αντιμετώπιση δεν είναι η απαγόρευση. Ο υπολογιστής δεν πρέπει να μετατραπεί σε απαγορευμένο καρπό, γιατί ο μαθητής αργά ή γρήγορα θα τον γευτεί χωρίς εποπτεία, κανόνες και καθοδήγηση.

Η αντιμετώπιση είναι οι δημιουργικές και θετικές δράσεις που μπορούν να κάνουν τον υπολογιστή αυτό που πραγματικά είναι: όργανο και εργαλείο στην κατεύθυνση της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας, της μάθησης.

Χωρίς υπερβολές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να ορίσουν τα πλαίσια στη χρήση των υπολογιστών από μικρά παιδιά.

Χρονικό όριο παραμονής μπροστά από την οθόνη.

Οπτική επίβλεψη σε υπολογιστή που είναι σε “δημόσιο χώρο” μέσα στο σπίτι και όχι απομονωμένος στο παιδικό δωμάτιο.

Παρότρυνση για δημιουργική απασχόληση, με προγράμματα και κατάλληλο λογισμικό, που αρμόζει στην ηλικία και στις αναζητήσεις των παιδιών.

Διαρκής υπενθύμιση ότι η πραγματική ζωή είναι έξω και όχι στο διαδίκτυο. Κι αν ο ψηφιακός κόσμος είναι χρήσιμος, είναι επειδή μπορεί να υποβοηθήσει την πραγματική ζωή και όχι να την υποκαταστήσει.

Η σχολική επίδοση κανονικά πρέπει να ενισχύεται και να στηρίζεται από τη χρήση των υπολογιστών.

Μαθησιακές προκλήσεις ή δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα με τη χρήση κατάλληλων λογισμικών εργαλείων. Δεν μπορεί να γίνεται το ανάποδο: Να αποτελούν δηλαδή τα προγράμματα και τα παιχνίδια την αιτία μιας κακής σχολικής επίδοσης.

Οι φυσικές δραστηριότητες, τα χόμπι, η υγεία, δεν ενισχύονται από την πολύωρη καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Να θυμάστε πάντα ότι το παιδί έχει ανάγκη από ισορροπημένη ανάπτυξη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο εθισμός στη χρήση που προκαλείται κυρίως από την εμμονή σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αναζητηθεί η βοήθεια εκπαιδευτικών, καθηγητών πληροφορικής ή ακόμα και ειδικών στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Το ισχυρότερο αντίδοτο στις κακοτοπιές του διαδικτύου δεν είναι φυσικά η απαγόρευση. Αλλά ο καθοδηγημένος, με φροντίδα και γνώση, προσανατολισμός στην δημιουργική πλευρά της χρήσης των υπολογιστών.

Αυτή η δημιουργική πλευρά, περιλαμβάνει απεριόριστες δυνατότητες, εργαλεία, προγράμματα.

Αν το παιδί και ο έφηβος ανακαλύψει δημιουργικές δράσεις και χρήσεις του υπολογιστή, θα μπορεί να κάνει τον υπολογιστή υπηρέτη του και όχι δυνάστη.

Αντί για ατέλειωτες ώρες με παιχνίδια στο διαδίκτυο, ο μικρός μαθητής μπορεί να ανακαλύψει τη γοητεία του προγραμματισμού.

Αντί για υποκατάσταση της πραγματικής ζωής από το facebook, το παιδί μπορεί να ασχοληθεί με προγράμματα δημιουργίας βίντεο, εικόνων, κινουμένων σχεδίων, αρχιτεκτονικών σκίτσων.

Μην φοβάστε.

Για όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται κανείς να είναι επαγγελματίας. Υπάρχουν δεκάδες προγράμματα που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, την αναλυτική σκέψη, βοηθούν στη νοητική ανάπτυξη.

Στην πορεία ο μαθητής μπορεί μέσα από αυτή την ενασχόληση να ανακαλύψει ταλέντα και δεξιότητες, να βοηθηθεί στον επαγγελματικό του προσανατολισμό. Ταυτόχρονα θα έχει εξοικειωθεί με τον ψηφιακό κόσμο, προσόν που είναι φυσικά απαραίτητο στο σύγχρονο κόσμο.

Στο computer-kid.gr προσπαθούμε να παρουσιάσουμε εκπαιδευτικές προτάσεις για την τάξη αλλά και ανεξάρτητα προγράμματα, λογισμικά, εργαλεία που μπορούν να γεμίσουν δημιουργικά την ώρα που ένας μαθητής περνά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Πηγή:https://computer-kid.gr